Blagoevgrad24.bg На съвместно заседание  на Комисията по бюджет, финанси и европроекти

...
Blagoevgrad24.bg
На съвместно заседание  на Комисията по бюджет, финанси и европроекти
Коментари Харесай

Вижте какви печалби отчетоха общинските търговски дружества в Благоевград

Blagoevgrad24.bg На взаимно заседание  на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне към Общински съвет Благоевград, съветниците одобриха за допускане до сесия на годишните финансови доклади и баланс за 2017 година на  общинските  търговски сдружения. По време на съвещанието бяха изслушани шефовете на сдруженията, които показаха разбор на финансовите резултати и тактики за развиване на поверените им организации.

Общинското комерсиално сдружение " Благоевград инвест 2016 " ЕООД има  1 844 000 лв. доходи за миналата година, от които чистата облага е 592 000 лева

" Паркинги и гаражи – Благоевград " ЕООД регистрират по-ниска облага спрямо 2016 година, дължаща се основно на спада на събраните санкции от репатриращия автомобил и слагането на скоби. Този спад е в резултат на промени в закона за активността на органите на Министерство на вътрешните работи, съгласно които отпада длъжностното лице от полицията, което да съпровожда репатриращия автомобил, а това непосредствено лимитира периметъра му на деяние единствено в синя зона. Общинските съветници още веднъж разискваха изгодата от промени в таксите за престой в синя зона и цената на абонамента на общинските паркинги, както и вероятно ново зониране на центъра на Благоевград.

" Пазари " ЕООД има понижаване на приходите спрямо 2016 година, като отстъпленията са основно от главната дейност-отдаване чартърен на комерсиална повърхност и краткотрайни търговски обекти. Дружеството приключва 2017 година с чиста облага от 20 хиляди лв., само че наклонността е за отлив на наематели, респективно приходи, макар понижението в наемните цени.

  " Биострой " ЕООД завършва миналата година с данъчна облага от 150 хиляди лв., с леко покачване по отношение на миналата 2016 г.  и без отговорности към снабдители и контрагенти. Без просрочени отговорности и на облага са и " Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Благоевград " ЕООД, " Център за психологично здраве - Благоевград " ЕООД  и " Медицински център I - Благоевград " ЕООД, като последното сдружение регистрира чиста облага от 20 хиляди лв..

" Общински футболен клуб Пирин " ЕООД има ефикасна облага от 58 хиляди лв. за миналата година, като се регистрира и спада в приходите от телевизионни права и реклами. Отново бе разисквана нуждата от намиране на общоприет спонсор на клуба.

Специализирана болница за интензивно лекуване по онкология " Свети Мина " ЕООД. Болницата завършва 2017г. със загуби от 532 хиляди лв., от които 511 хиляди са амортизационни отчисления, а чистите икономически загуби са в размер на 21 хиляди лв..

Отчита се усъвършенстване във финансовите резултати спрямо предходната-2016г, само че остава казусът с просрочените отговорности от близо 2 милиона лв., от които към 1 200 000 са над 90 дни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР